vin, Sep 27th, 2019

Performanță în versiune electrică: SUV-ul Jaguar I-Pace va avea o variantă SVR

Directorul diviziei Special Vehicle Operations a confirmat că Jaguar va oferi o versiune de performanță SVR pentru SUV-ul electric I-Pace.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2018 Jaguar a prezentat I-Pace, primul model electric de serie al companiei. Câteva săptămâni mai târziu, SUV-ul electric putea fi comandat și pe piața din România.

La scurt tip de la debutul internațional au apărut o serie de zvonuri care sugerau apariția unor versiuni speciale dezvoltate de divizia Special Vehicle Operations (SVO). În acel moment, vocile apropiate companiei au menționat atât o versiune destinată pasionaților de off-road, cât și o variantă de performanță SVR.

Acum, Michael van der Sande, directorul SVO, a confirmat într-un interviu acordat publicației Autocar că divizia pe care acesta o conduce va dezvolta un I-Pace SVR. Totuși, oficialul britanicilor menționează că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data lansării unei astfel de versiuni.

Divizia SVO dezvoltă deja o versiune de circuit pentru I-Pace. Modelul concurează în competiția I-Pace eTrophy (foto), serie suport pentru Formula E.

„Toate acele modele au fost realizate de noi și am învățat o mulțime de lucruri în momentul dezvoltării. Până în momentul în care integrezi roll-cage-ul și kit-ul de competiție, mașinile sunt puțin mai ușoare decât versiunile de serie. Dar bateriile sunt gestionate în mod diferit în competiție. Am acumulat o mulțime de informații despre gestionarea bateriilor și a căldurii, dar și despre software, iar aceste date le vor putea utiliza și integra pe mașinile de stradă. Când va veni momentul, vom fi pregătiți”, a declarat oficialul diviziei SVO.

Exemplarele folosite în I-Pace eTrophy oferă tot 400 CP, valoare disponibilă pe SUV-ul de serie, însă modelul de circuit oferă un comportament dinamic mult îmbunățit.

Jaguar nu este singurul constructor care plănuiește un model electric de performanță. Atât Audi, cât și Mercedes-Benz au anunțat că vor veni pe piață cu variante sport dezvoltate pe baza SUV-urilor electrice din gamă.

Via | Autocar www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved