vin, Aug 2nd, 2019

Bani de la guvern: Jaguar Land Rover va primi 500 de milioane de lire pentru producția și exportul de mașini electrice

Grupul Jaguar Land Rover va primi un împrumut de 500 de milioane de lire sterline din partea Guvernului britanic pentru a produce și a exporta mașinile electrice pe care le va construi în Marea Britanie. Producătorul auto anunțase că toate modelele sale vor avea versiuni electrificate, începând cu anul viitor.

La începutul lunii iulie, Jaguar a confirmat că viitoarea generație XJ va fi 100% electrică, iar producția va începe anul viitor la uzina din Castle Bromwich, în Marea Britanie. Anunțul a venit în ziua în care actualul XJ a părăsit liniile de producție.

În plus, JLR anunțase că va investi “sute de milioane de lire” pentru ca uzina din Castle Bromwich să găzduiască producția modelelor pe care le va “electrifica” din 2020.

Guvernul britanic a venit în sprijinul JLR cu un împrumut de 500 de milioane de lire sterline pentru ca producătorul auto “să dezvolte, să producă și să exporte mașini electrice”.

Electricul XJ este primul dintr-o serie de vehicule electrice care vor intra în producție la uzina menționată. Constructorul britanic deținut de indienii de la Tata Motors va dezvolta o platformă nouă pe nume Modular Longitudinal Architecture (MLA), care va fi utilizată pentru modele electrice și plug-in hybrid.

Via Automotive News foto Automotive News Europe

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved