joi, Apr 18th, 2019

A avut rivali de temut, de la Audi si Volvo, dar n-au avut nicio sansa. Masina Anului 2019 in lume este…Jaguar I-Pace

  • Jaguar I-Pace este Masina Anului 2019 in lume
  • Audi A7 a fost desemnat Luxury Car of the Year
  • I-Pace are o autonomie de maxim 480 de kilometri

Juriul World Car Awards a ajuns la concluzia ca premiul cel mare merita sa mearga in 2019 la Jaguar I-Pace. SUV-ul electric a mai castigat alte doua trofee, inclusiv pentru design.

La inceputul lunii martie, chiar inainte ca Salonul Auto de la Geneva sa isi deschida portile, juriul European Car of the Year, format din jurnalisti, a desemnat Jaguar-ul I-Pace ca fiind Masina Anului 2019 in Europa. Anul trecut, cel mai ravnit trofeu de acest tip de pe Batranul Continent a ajuns la Volvo pentru XC40.

Spre deosebire de SUV-ul suedezilor, I-Pace a mai castigat acum si titlul de Masina Anului in Lume, recunoastere acordata in cadrul Salonului Auto de la New York. In 2018, Masina Anului in Lume a fost Volvo-ul XC60.

In lupta pentru titlul suprem, Jaguar I-Pace a avut rivali de temut precum Audi E-Tron sau Volvo S60/V60, dar in final juriul a decis ca SUV-ul electric al britanicilor merita toata gloria. Deasemenea, I-Pace a mai castigat la doua categorii: Car Design of the Year si Green Car of the Year.

Aici s-a batut cu Suzuki Jimny si Volvo XC40, respectiv cu Audi E-Tron si Hyundai Nexo.

In cadrul aceluiasi eveniment, titlul de Performance Car of the Year a fost castigat de noul McLaren 720S. Pentru a intra in competitie, o masina trebuie sa fie produsa in minim 2.000 de unitati si sa fie vanduta pe cel putin doua continente in perioada 1 ianuarie 2018 si 31 mai 2019.

Noul Audi A7 a fost desemnata Luxury Car of the Year, detronand astfel modele ca BMW Seria 8 sau Audi Q8.

Cat despre titlul de Urban Car of the Year, acesta a plecat spre Suzuki Jimny. In finala acestei categorii s-au mai calificat Hyundai Santro si Kia Soul.

sursa www.4tuning.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved