mar, Noi 20th, 2018

Un Jaguar XJ220 C va fi scos la licitație: modelul britanic a fost pilotat de David Coulthard în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Un Jaguar XJ220 C care a fost pilotat de David Coulthard va fi scos la licitație în 1 decembrie. În 1993, exemplarul a concurat și a câștigat cursa de 24 de la Le Mans (clasa GT), însă bucuria britanicilor a durat doar o lună: titlul a fost retras în urma unor nereguli descoperite în dreptul sistemului de evacuare.

La începutul anilor ’90, Jaguar a venit pe piață cu modelul XJ220. Produsul dezvoltat de britanici a reușit să devină cel mai rapid model de serie din lume în 1994: 349.4 km/h au notat reprezentanții Guinness Book.

Același XJ220 a fost implicat și în motorsport. În cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1993, producătorul britanic a înscris 3 exemplare XJ220 C. Unul dintre acestea va fi scos la licitație în 1 decembrie de casa Bonhams în cadrul evenimentului numit Bond Street Sale.

Exemplarul pregătit de Bonhams a fost pilotat de David Coulthard, John Nielsen și David Brabham. Mai mult decât atât, la finalul celor 24 de ore, acest XJ220 C cu numărul de concurs 50 s-a clasat pe prima poziție în cadrul clasei GT. Cu toate acestea, o lună mai târziu, titlul avea să fie retras de FIA în urma unor nereguli descoperite în dreptul sistemului de evacuare.

Sub capota lui XJ220 C se află același motor V6 de 3.5 litri pe care îl întâlnim și în cazul versiunii de stradă. În urmă regulilor impuse de FIA, motorul lui XJ220 C dezvolta circa 500 de cai putere, comparativ cu cei 550 CP oferiți de versiunea de stradă.

Specialiștii se așteaptă ca exemplarul XJ220 C scos la licitație să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 2.47 și 3.14 milioane de euro.

Via | Bonhams www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved