joi, Iun 7th, 2018

Masina care nu consuma niciun strop de benzina sau motorina. Se alimenteaza de la priza si face 480 km cu un singur plin

  • Jaguar publica noi imagini cu modelul I-PACE
  • Automobilul britanic ofera doua motoare electrice
  • Capacitatea bateriei se ridica la 90 kWh

Jaguar este primul constructor auto din Europa care ofera un model cu propulsie complet electrica. Botezat I-PACE, acesta promite sa parcurga pana la 480 cu un singur plin de carburant.

Anuntat cu surle si trambite inca de la inceputul lunii martie, primul automobil complet electric din istoria companiei Jaguar revine astazi in atentia publicului larg. Noul I-PACE, caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, isi continua turneul de promovare cu o galerie foto proaspata, formata din peste 90 de imagini interioare si exterioare.

Inainte insa de a (re)vedea cum au trasat designerii britanici liniile si formele automobilului cu doua motoare si 400 de cai putere, mai bine aruncam o privire asupra propunerilor ingineresti. Cum ar fi cele doua deja mentionate pana acum sau bateria litiu-ion cu o capacitate de 90 kWh, care nu a reusit sa isi gaseasca loc mai sus, in randurile anterioare.

De altfel, despre noul Jaguar I-PACE mai trebuie spus – sau, daca vrei, reamintit, si ca promite sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un interval de doar 4.8 secunde. Ca sa punem si mai bine in valoarea aceasta performanta, cu un timp similar se putea lauda si generatia anterioara a modelului BMW M3 Sedan, cunoscuta si sub numele de cod E90.

Cum nu neaparat sprintul reprezinta principala problema a unui automobil complet electric, o sa trecem la lucruri mai serioase si o sa anuntam ca inclusiv autonomia crossover-ului britanic cu doua motoare este demna de mentionat. Scurt si direct la subiect, pana la 480 de kilometri poate parcurge soferul in cazul de fata cu o singura incarcare a bateriei de 90 kWh.

Si data tot veni vorba despre incarcari, numai 40 de minute trebuie sa astepti pentru 80% carburant in cazul in care te conectezi la o statie rapida, de 100 kW. In toata aceasta perioada poti invata una-alta despre cum sa cele doua display-uri tactile de la nivelul consolei centrale, care inlocuiesc o buna parte din butoanele pe care te astepti sa le gasesti intr-o masina.

sursa www.4tuning.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved