Dum, Mai 27th, 2018

Jaguar resuscitează XK: modelul britanic va debuta în 2021 într-o configurație de 2+2 locuri

Jaguar vrea să resusciteze modelul XK. Acesta ar urma să folosească platforma noului F-Type, iar voci apropiate companiei spun că sportiva britanică debutează în 2021. Aceleași surse anunță o configurație de 2+2 locuri.

La începutul anului 2014, Jaguar anunța că modelul XK se retrage complet din activitate. Oficialii producătorului britanic spuneau atunci că se vor concentra pe zona de volum a segmentului premium și vor pune accentul pe SUV-uri, iar F-Pace, E-Pace și proaspătul I-Pace confirmă decizia luată în urmă cu câțiva ani.

Acum, surse apropiate companiei spun că producătorul britanic pregătește un nou XK. Acesta va avea la bază platforma viitorului F-Type, model pe care îl vom vedea pe piață din 2019. În plus, voci apropiate companiei spun că viitorul XK va avea o configurație de 2+2 locuri, iar debutul este așteptat în 2021.

„F-Type a avut succes, iar noi iubim mașinile sportive. Am folosit pluralul în mod intenționat”, a declarat Hanno Kirner, omul care se ocupă de strategia de produs din cadrul Jaguar Land Rover.

Atât noua generație F-Type, cât și viitorul XK vor miza pe familia de motoare Ingenium. Britanicii vor pregăti propulsoare cu patru și șase cilindri, iar o versiune de performanță SVR nu trebuie scoasă din cărți. Pentru moment, nu există informații care să sugereze un posibil sistem hibrid de propulsie.

Via | Autocar www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved