sâm, Apr 21st, 2018

Jaguar își dorește versiuni speciale pentru I-Pace: SUV-ul electric ar putea primi o variantă de performanță, dar și una dedicată ieșirilor în off-road

Jaguar își dorește versiuni speciale pentru SUV-ul I-Pace. Modelul electric dezvoltat de constructorul britanic ar putea primi atât o variantă de performanță (SVR), cât și o versiune dedicată pasionaților de off-road (SVX).

Jaguar I-Pace este primul SUV 100% electric disponibil oficial și pe piața din România. Conform reprezentaților constructorului britanic, în următorii ani am putea vedea mai multe versiuni speciale dezvoltate de divizia Special Vehicle Operations (SVO).

Aflat în cadrul Salonului Auto de la New York, Hanno Kirner, directorul diviziei SVO, spune că oficialii constructorului britanic au început procesul de evaluare.

„Nu am făcut niciun angajament, dar am demarat procesul de evaluare. Există o serie de elemente pe care le putem folosi pentru a dezvolta mai multe versiuni”, a declarat oficialul diviziei SVO.

Reprezentanții producătorului britanic nu se gândesc doar la o variantă de performanță (SVR), ci își doresc și o versiune SVX, dedicată pasionațior de off-road.

„Regulile pentru un model de performanță tradițional (cu motor cu combustie internă) sunt deja trasate, iar noi reacționăm conform acelor reguli. În cazul vehiculelor electrice, regulile nu au fost încă subliniate, iar acest lucru oferă opotunități”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni un alt oficial SVO.

Jaguar I-Pace oferă 400 de cai putere, 700 Nm și are o autonomie de 480 de kilometri. În România, prețul de pornire pentru SUV-ul electric este de 77.945 de euro.

Via | Autocar www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved