joi, Feb 8th, 2018

Jaguar vrea să readucă la viaţă legendarul D-Type! Vor construi 25 de modele noi

Britanicii de la Jaguar au decis să ridice arhiva de modele produse până acum pentru a readuce pe lume un supercar construit cu 62 de ani în urmă. Acesta este legendarul D-Type, despre care compania spune că va construi 25 de modele noi.

Cel dintâi model, considerat mai mult un prototip, nu a fost la fel de popular ca şi E-Type, însă acesta şi-a asigurat un loc în istorie prin victoria de la cursele de anduranţă 24 de ore de la Le Mans, în anii, 1955, 1956 şi 1957 respectiv. Jaguar promite că modelul va fi 100% autentic, iar de acest lucru, viitorii clienţi se vor putea convinge în cadrul salonului auto de retromobile de la Paris.

Vor fi disponibile pentru pre-comandă două versiuni, Shortnose, modelul anilor 1955 sau Longnose, modelul din 1956, iar dacă la nivel de design diferenţa se ascunde în lungimea capotei, atunci la nivel tehnic, cele două diferă prin tipul etrierilor şi „coada de delfin”.

sursa www.autoexpert.md

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved