lun, Oct 2nd, 2017

Jaguar F-Type va avea un succesor electrificat: „Nu renunțăm la mașinile sport, în ciuda succesului pe care îl au SUV-urile”

Jaguar a confirmat că F-Type va primi un succesor care va beneficia de un sistem de propulsie electrificat, în ciuda succesului de care se bucură în prezent SUV-urile.

Jaguar F-Type a fost lansat în 2013, însă sportiva cu două locuri nu s-a bucurat de un succes prea mare în rândul fanilor: doar 45.000 de unități au fost vândute la nivel global în cei circa 4 ani de la apariție.

În prezent, segmentul mașinilor sportive este în scădere, parțial ca urmare a faptului că numeroși clienți se îndreaptă spre SUV-uri, care au început de asemenea să ofere performante foarte bune. Chiar și așa, Jaguar a confirmat oficial prin vocea lui Ian Callum, desgnerul-șef al britanicilor, că F-Type va primi un succesor.

„Există unii oameni care cred că mașinile sportive nu au viitor pentru că SUV-urile pot vira la fel de rapid ca o mașină sport, ca urmare a avansului tehnologiei. Dar există ceva emoțional în legătură cu o mașină sport care transmite tot ce este mai bun în materie de performanță și design”, a precizat el.

Cel puțin pentru moment, oficialii Jaguar au refuzat să dezvăluie când va fi dezvăluit înlocuitorul lui F-Type, însă un lucru este cert: acesta va avea propulsie electrificată, ca urmare a noii strategii a producătorului. „Fiecare nouă mașină pe care o vom lansa după 2020 va avea o formă de electrificare. Asta înseamnă complet electric, plug-in hybrid sau hibrid”, a precizat Joe Eberhardt, CEO-ul Jaguar Land Rover pentru America de Nord.

Via Automotive News www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved