vin, Iun 30th, 2017

Spirit britanic: Jaguar lansează ediția limitată XE SV Project 8 de 600 CP

Jaguar XE SV Project 8 este o ediție specială care va fi produsă în doar 300 de exemplare. Modelul britanic oferă 600 de cai putere și face 0 – 96 km/h în doar 3.3 secunde.

Jaguar a înțeles foarte bine cum stă treaba cu edițiile limitate și cu posibilitățile de personalizare. Pentru a ne convinge că și-au însușit corespunzător aceste detalii, oficialii Jaguar au prezentat noul XE SV Project 8, un model care va fi expus începând de mâine în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Dezvoltat de divizia Special Vehicle Operations (SVO), noul produs britanic este descris ca fiind cel mai puternic, cel mai agil și cel mai performant model Jaguar de stradă de până acum. Britanicii spun că vor produce doar 300 de exemplare XE SV Project 8, iar fiecare dintre acestea va fi asamblat manual de specialiștii din cadrul SVO.

„Project 8 este exemplul perfect când vrei să demonstrezi ce pot face designerii, inginerii și specialiștii în producție atunci când au oportunitatea să dezvolte mașini de performanță fără să facă niciun compromis”, a declarat un oficial Jaguar.

Sub capota lui XE SV Project 8 se află un motor V8 de 5.0 litri care a fost modificat și care produce acum 600 CP. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu 8 rapoarte și prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Acestea fiind zise vă mai spunem că XE SV Project 8 face 0 – 96 km/h în 3.3 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 322 km/h.Spre deosebire de un XE obișnuit, Project 8 vine cu modificări în dreptul suspensiilor și cu un sistem de frânare mult mai performant.

Noul Jaguar XE SV Project 8 va fi disponibil și cu pachetul Track. În cazul acestei versiuni, clienții vor beneficia doar de scaunele față și de centuri de siguranță speciale cu prindere în patru puncte.

sursa: www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved