vin, Apr 21st, 2017

Taxe mici, performante de top: Jaguar lanseaza cel mai puternic model in patru cilindri din istoria marcii

  • Jaguar anunta prima versiune in patru cilindri a modelului F-Type
  • Noua versiune de motorizare scoate 300 CP si 400 Nm din doi litri
  • Primii 96 km/h vin dupa 5.4 secunde, viteza maxima este de 250 km/h

In timp ce americanii priveau atenti catre noutatile din cadrul Salonului Auto International de la New York, de cealalta parte a Atlanticului Jaguar anunta lansarea celui mai puternic model in patru cilindri din istoria companiei.

Inca de la exemplarul cu numarul unu, iesit de pe portile uzinei Jaguar acum mai bine de patru ani, modelul F-Type a fost oferit doar in compania unor unitati cu sase sau opt cilindri in V.

Situatia se va schimba insa incepand cu primavara acestui an, oficialii producatorului britanic de automobile anuntand in urma cu numai cateva momente lansarea unei versiuni cu motor in patru pistoane.

Disponibila la vanzare in schimbul unei sume minime de 49.900 de lire sterline, noua varianta de baza a modelului Jaguar F-Type dispune, mai exact, de un benzinar turbo de 2.0 litri si 300 CP.

Fisa tehnica a celui mai puternic automobil in patru cilindri din istoria producatorului britanic continua cu un cuplu maxim de 400 Nm, disponibil inca de la 1.500 de rotatii per minut, potrivit primelor informatii oficiale.

Respectiva motorizare, care dezvolta 150 CP si 200 Nm per litru, este conectata la o transmisie automata cu opt rapoarte si asigura o viteza de top de aproximativ 250 de kilometri pe ora.

Acceleratia de la 0 la 96 km/h se realizeaza, in schimb, intr-un timp de circa 5.4 secunde, pe cand consumul mediu de carburant – in cazul in care mai conteaza, se invarte in jurul valorii de 7.2 litri la 100 de kilometri.

La final, oficialii Jaguar au tinut sa precizeze inclusiv ca noul model entry-level din gama F-Type cantareste cu 52 kg mai putin decat versiunea V6, de unde rezulta un plus de manevrabilitate.

Odata cu introducerea celui mai puternic propulsor in patru pistoane, proaspat lansata varianta a automobilului britanic aduce in peisaj si cateva tehnologii de ultima ora, precum pilotul automat adaptiv, franarea autonoma de urgenta ori sistemele de asistenta pentru pastrarea benzii de rulare, respectiv recunoasterea indicatoarelor rutiere si monitorizarea starii soferului.

sursa: www.4tuning.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved