joi, Mar 16th, 2017

Jaguar aduce tehnologia sa electrică în stradă: SUV-ul I-Pace s-a plimbat prin Londra pentru a promova rularea cu zero emisii

Conceptul Jaguar I-Pace a făcut o demonstrație de forță pe străzile din londra. SUV-ul electric anticipează versiunea de producție, așteptată la finalul acestui an.

Jaguar se aliniază trendului actual și promite să lanseze vehicule pur electrice în perioada care urmează. De altfel, și-a făcut clare intențiile încă de la debutul primului său SUV, actualul F-Pace. Jaguar a afirmat că va lansa un SUV electric, capabil să se dueleze cu Tesla Model X și cu viitoarea propunere Audi în acest segment.

Și, ca să își susțină ideile, a prezentat deja conceptul I-Pace, prototipul unui SUV electric, inspirat, cum era și normal, din F-Pace. Pentru a promova conceptul, dar și pentru a demonstra că tehnologia sa electrică este tot mai aproape de a ajunge în producție, Jaguar a scos conceptul I-Pace pe străzile din Londra.

Versiunea de serie va sosi în toamna acestui an, urmând ca producția să demareze la începutul lui 2018. Jaguar anticipează deja performanțe foarte bune pentru SUV-ul său. Va fi echipat cu două motoare electrice, poziționate pe fiecare axă și gata să livreze 400 de cai putere și, cel mai important, 700 de Nm.

Va fi suficient pentru a garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ patru secunde. Bateria litiu-ion va avea o capacitate de 90 kWh și va putea garanta o autonomie de 500 de kilometri în regim ideal de rulare. Într-o oră și jumătate, folosind o stație de încărcare de 50 kWh, clienții vor putea umple 80% din bateria SUV-ului electric.

sursa: www.automarket.ro, foto: http://autoweek.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved