mar, Sep 27th, 2016

Jaguar F-Type testează parașuta care va ajuta cel mai rapid vehicul din lume să frâneze de la 1600 km/h

Jaguar ajută Bloodhound SSC în încercarea sa de a stabili un nou record de viteză pe uscat: 1609 km/h. Recent, F-Type Coupe a testat parașuta pe care Bloodhound SSC o va folosi la frânare.

Anul viitor va consemna încercarea de doborâre a recordului mondial de viteză pe uscat. Vehiculul cu care se va încerca atingerea unei viteze de 1600 de km/h se numește Bloodhound SSC și am mai vorbit despre el în trecut.

Vehiculul de peste 130.000 de cai putere arată ca o rachetă și va fi pilotat de Andy Green, pilotul care s-a aflat și la volanul actualului deținător al recordului de viteză: 1228 de km/h, atinși în anul 1997.

Procesul de dezvoltare și perfecționare a vehiculului Bloodound SSC se desfășoară cu ajutorul celor de la Jaguar, care pun la dispoziție o flotă de mașini pentru inginerii implicați în proiect, dar se erijează și în cobaiul unor tehnologii care vor fi instalate pe Bloodhound SSC.

Una dintre ele este parașuta folosită la frânare. Ea a fost recent testată de Andy Green pe un Jaguar F-Type R Coupe. Modelul britanic a efectuat rularea pe pista unui fost aeroport militar, unde a reușit să atingă o viteză maximă de 299 km/h. Deschiderea parașutei s-a făcut cu succes, aceasta reușind să aplice o forță de frânare echivalentă cu o tonă. După test, Andy Green a declarat că parașuta poate fi instalată fără probleme pe Bloodhound SSC.

sursa: www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved