mar, Sep 27th, 2016

Jaguar F-Pace, primul SUV al mărcii britanice, devine unul dintre cele mai scumpe SUV-uri compacte de pe piață: start de la 47.900 de euro

Jaguar a utilizat cunoștințele fraților de la Land Rover pentru a construi primul lor SUV compact. Noul F-Pace nu e însă doar nou, ci și pretențios, fiind mai scump decât modelele asemănătoare de la BMW, Mercedes-Benz sau Audi.

După lansarea fastuoasă din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului 2015, primul SUV semnat Jaguar a ajuns și în România. Noul Jaguar F-Pace poate fi comandat la dealerii interni ai mărcii britanice, orice client care-și dorește un SUV Jaguar construit cu know how-ul fraților de grup de la Land Rover fiind nevoit să scoată din cont minim 47.900 de euro, prețul variantei de bază a modelului din Albion: 2.0 diesel de 180 CP cu transmisie manuală.

Disponibil doar în variante cu tracțiune integrală, F-Pace oferă două motorizări diesel și una pe benzină, acestea acoperind toate tipurile de cereri potențiale ale clienților. De exemplu, cei care apreciază motoarele diesel vor putea miza fie pe un motor 2.0 de 180 CP, fie pe un V6 de 3.0 litri care dezvoltă 300 CP. În cazul benzinei, opțiunea este un V6 Turbo de 3.0 litri care dezvoltă 380 de cai putere preluat de pe F-Type.

Niveluri de echipare pentru toate portofelele

Echiparea de bază a unui F-Pace, denumită Pure, include jante din aliaj de 18 inch, faruri cu halogen și lumini permanente de zi, scaune cu tapițerie textilă premium reglabile manual, volan din piele și ceasuri de bord analog plus un ecran de 5 inch între acestea. Ca opțiune, instrumentarul de bord se poate transforma într-unul digital prin alegerea unui display cu diagonala de 12.3 inch.

Celelalte niveluri de echipare ale primul SUV Jaguar sunt Prestige (+3000 de euro), R-Sport (+2200 de euro față de Prestige) și Portofolio (+1100 de euro față de RSport). Suplimentar, există versiunile S (de la 75.000 de euro cu TVA, disponibilă pe motorizările de top diesel și benzină) și First Edition (de la 84.600 de euro) care adună în echiparea standard majoritatea elementelor opționale disponibile pe SUV-ul britanic.

Rivali direcți

Principalii rivali de piață ai SUV-ului compact Jaguar sunt Audi Q5, BMW X3 și X4, Lexus NX, Jeep Cherokee, Mercedes-Benz GLC, Porsche Macan și Volvo XC60. Pe lângă acestea, cel mai tânăr model Jaguar va trebui să își împartă clienții cu fratele Land Rover Discovery Sport, lansat anul trecut pe piață, cu care împarte de altfel și o parte din motoare.

sursa: www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved