lun, Sep 26th, 2016

Jaguar E-Pace a fost confirmat oficial: SUV-ul electric se va bate cu viitorul Audi Q6 e-tron

Jaguar a anunțat că s-a înscris oficial în cursa pentru un SUV complet electric. Acesta se va numi Jaguar E-Pace și va folosi tehnologie împrumutată din Formula E.

Într-o cursă permanentă a înarmării cu tehnologii electrice și hibride, Jaguar nu putea sta cu mâinile în sân. Mai ales că rivalii săi germani fac progrese uriașe la acest capitol. Audi a promis deja că va lansa primul său SUV electric odată cu introducerea noului Q6. Jaguar a aflat și promite să livreze publicului un model pe măsură.

Oficialii britanici tocmai ce au dat undă verde unui proiect care vizează lansarea unui SUV electric. Acesta ar urma să debuteze în fază de concept până la finalul acestui an și să se numească E-Pace, o denumire pe care Jaguar a înregistrat-o deja.

SUV-ul electric va fi dezvoltat pe noua platformă electrică din aluminiu a grupului Jaguar Land Rover, dezvăluită în urmă cu un an și capabilă să suporte electrificarea. Platforma vine cu un pachet de baterii amplasat în podea, ușor scalabil pe orice categorie de vehicul. Prin urmare, în viitorul nu foarte îndepărtat, aceeași arhitectură va fi folosită și pentru anticipatul Range Rover Sport electric.

Noul E-Pace va fi ușor mai mic decât actualul SUV F-Pace, va avea un design mai dinamic și o linie a acoperișului ușor mai coborâtă. Pachetul estetic curajos va fi completat de o propulsie pe măsură. Jaguar se va folosi de experiența pe care speră să o câștige în campionatul mondial Formula E pentru a pregăti un propulsor cu zero emisii și extrem de performant. Acesta le va dovedi tuturor că Jaguar poate oferi un SUV electric performant.

via autocarwww.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved